Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co vás čeká a nemine

Dobrý den,

věrní čtenáři a návštěvníci HP. Jsou to skoro 4 roky, co vyšla nová zpravodajna. V redakci si tento fakt moc dobře uvědomujeme a jako odpustek Vám nabízíme zbrusu nový díl, který trochu odhalí, co se bude dít v roce 2018 na HP, a na co se můžete těšit.

Vyjdou samozřejmě nové povídky. Jako Vánoční dárek poskytujeme z tří příběhů, kratičké ukázky pod názvem.

Zde je seznam prozatímních ohlášených věcí:

Muž po představení

Nemožnou paruku jsem odhodil do pavoučího kouta u almary. Zbylé pačesy opatrně sundávám z koutů. Orosené čelo utírám mini kapesníčky. 

  • Hororová povídka o herci, jenž po náročném představení odpočívá ve svém bytě. Nebude ale odpočívat dlouho…

Konspirační anonymita

Jako good performance v nezávislém swing klubu, jako pasivně opodstatněný krychloidní patvar, jako rezatý synek ze společnosti snobských irských farmářů, jako vágní, bezpohlavní a dysfunkcionální  amatér péčka, helpfulita a mermomocnost se stala něčím proklatě nedostupným ba i na míle vzdáleným. Pláč, tesknost a úzkost, je na místě.

Je kritika společnosti opravdu tou správnou cestou? Má to být v pořádku či ne? Jak se formuluje neutralita, nadhled, povznášejicismus a karmické duševní klidno? Musí být vše vysvětleno?

  • Zamyšlení, experimentální vize dnešního světa s víceúrovňovým absurdem

Dáma na kolejích

Žena s mastnými vlasy se prochází po kolejích. Je neděle. Časově se ocitáme někdy při poledni. Většina rodin je na Lysé, obědvají na chajdách před tím, než odjedou zpátky do svých panelákových bytů, šukají v rytmu spadaných listí, procházejí se po hřbitovních uličkách. Tato žena za sebou táhne kočár. Drcá s ním po každé koleji. Mimi pláče a nelíbí se ji neduhy terénu, po kterých kočár jezdí. Matka to nevnímá. Usmívá se na svou ratolest. Pokračuje se v jízdě.

(Představte si tento obraz, ano – podzimní čas, ani teplo ani zima, dříve cestička do vesnice Pískava, nyní část, kde projíždějí vlaky do centra a zpátky – okolo stromy, na obou stranách, je poledne a žena v mladém věku, jede s kočárkem po prostředcích kolejí, úplně přirozeně – miminko pláče).

  • Brutální příběh matky s kočárkem, která si na nedělní procházku nevybrala správný čas, ani místo.

O dvou královstvích 2/3

  • Volně navazující pokračování pohádkové trilogie – 2.část má podtitul „Bál“

Labutí jezero

  • Jeden z nejslavnějších baletů, známý děj o princezně Odettě, v HP stylizaci !!! Pro náročnost látky není jasné, zda se to stihne v rámci příštího roku.

 

A co dál?

  • Snové obrazy díky své oblíbenosti, získali další série a můžete se tedy těšit na další epizody
  • Vaše příběhy již od samého vzniku HP přispívají největším počtem příspěvků a tato stálice zůstane i další léta. Co se od Nového roku změní, bude zařazování a rozdělení příběhů do určitých kategorií
  • Speciál nabídne v roce 2018 další VOX speciálky a také samostatné výtvory
  • Roidi se vrátí. Po delší odmlce očekávajte plnou palbu dílů v jeden den
  • Prostřeno. Dvojčlenný tým tvůrců zahájí pracovní porady.

 

S celým týmem HP budeme příští rok pracovat na častější frekvenci přidávání nových příspěvků. K tomu je i dobré říct, že projde přes celý rok velkým repasem. Gramaticky a stylizačně se budou upravovat dřívější díla z naší produkce. Samozřejmě vše citlivě se zachováním původního obsahu.

Blížíme se ke konci. Děkuji Vám za pozornost. Celá redakce HP přeje všem, jen to nejlepší do Nového roku 2018. Hlavně to zdravíčko. Mějte se rádi. Nebo nemějte. Zkrátka dělejte, co Vás dělá šťastnými. 

A když byli ty Vánoce, tak zde malinký bonus:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář