Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krize na dosah

Snížení kategorických pelů v návaznosti na rozšiřování umu hereckého se nesetkalo s příznivou odezvou. A možná je tomu i dobře. Násilné a neprofesionální požadavky od nevědomé většiny, nejsou zrovna jasnou cestou k úspěchu. Není to o tom, že si parta podnikatelů, jenž si nastřádala tučná korýtka z kuponové privatizace a prodejů ojetých aut z Reichu, zamane vytvořit jakousi lokální pluralitu aplikovanou na kulturu v ČR.

Takhle se ta kultura opravdu dělat nedá. Finance jsou samozřejmě důležitá a podstatná věc. Vše má ale své limity a mantinely. Kulisák v Divadle Petra Hošky na Selském náměstí ve Fulneku přeci není oprávněn měnit zavedené postupy, navíc když to sám nepovažuje za vhodné. Představa, že při Vánoční besídce, kdy se hraje inscenace Toník a Vánoční džin, se místo atrap jedliček a umělého sněhu použije kompostní sračka a uleželé bubliny z přípravků Palmolive je naprosto zcestná a nehodna vůbec odhalení.

Přemysl Tejtkar, poslanec za KSČM na posledním zasedání rady pro kulturní obohacování České koruny řekl toto:

„Informace o zavedení nových kvót a souborů pravidel pro provádění kulturních aktivit byli důkladně zanalyzovány předními odborníky v oboru. Vše proběhlo za účasti i několika státníků, jenž celou formu v katalogové složce jednohlasně odsouhlasili. Citlivost a humánnost zpracování potvrzuje i využití bílých rukavic na billiard. Ještě teď se mi potí dlaně (smích).“

Zdenek Rukáv je částečně ochrnutý. Nehoda na závodech downhillu, kdy při rychlosti světla najel na malý kamínek u velké skalky byla krutá. Trup a hlava vyvázli s oděrkami a lehkou natlučeností. Spodek to ale odnesl bídněji. Levé varle se obtočilo kolem své osy a způsobilo trhlinu v šourku, kdy červená tekutina okapávala vidlici u kola. Pravá noha přišla o koleno. Není po něm památky. A to prosím pěkně jej hledalo tucet vycvičených maltézských pinčů s implantovaným čenichem stafforda. Krve jak z dinosaura, žíly jak rozervané kabeláže a volné elektro-drátky. Chodidlo „makké“, jak když se maďarečka snaží mluvit po slovensky. Kůže z něj pryč, holé maso venku. Je asi zbytečné se ptát, zda shluk čerstvých kopřiv na masu chodidel byl či nebyl pro Zdenka příjemný. Nemluvě o citrónu, jenž nějaký malý capart hodil do lesního porostu.

Po této tragické zkušenosti se Zdenek stal novou vycházející hvězdou divadelního souboru Vltava v Szegedu. Jeho vynikající výkony ve hře Thomase Manna, „Gulag pro vozíčkaře“ zvedli z plastových židlí nejednoho kritika 6.kategorie. Scény, kdy udělá kotoul vzad i s „krypl-károu“ a odvypráví dlouhou jednovětnou repliku o absurditě jezení utopenců s kávou, se navždy zapsali do análů lehkých děvek, které poskytují felaci i za stravenku Sodexo. A nelze opomenout ani variaci slavné Shakespearovy hry Romeo a Julie – Romeo a tiket za 11 Kč, kde podal ohromující výkon při druhém dějství, kdy na improvizované pobočce Chance a.s. došel papír v tiskárně. Jeho dechberoucí afekt si stále připomínám v některých mých nočních můrách.

Není tedy divu, že nové zavedení pravidel hereckého pelu jej krajně znepokojilo. V herecké profesi se našel. A po svém „druhém narození“ se upjal jen této aktivitě. Bohužel je mu to velmi ztíženo. Od roku 2019 totiž bude muset každý ochrnutý herec přesedlat na nové vozíčky znaky „JEBANO“, které splňují nové normy pro hereckou činnost kryplů. Cenově kolem sumy 745 tisíc Eur. Kola nově musí 2x denně po dobu 10 minut být promazány olejem z bource morušového a kondenzované moči Romana Vaňka. A aby toho nebylo málo, tak předepsaná rychlost vozíčku na jevišti je 2 metry/s. To vše Zdenka natolik rozlítilo, že podal ústavní stížnost na nový soubor zákonů a jel demonstrovat do pajzlu na 9.ulici, kde si lišky dávají dobrou noc.

Nikdo asi v tu chvíli netušil, že pan Rukáv demonstroval poprvé a naposled. Při odjezdu z šenku se dostal do konfliktu s transsexuálem Erikem, který mu chtěl poskytnout orální rozkoš za to, že mu maestro divadelního řemesla ukáže kotoul vzad na vozíčku. Zdenek, pln jedním varlem semenáček neodmítl a při dopadu na zem si zlomil vaz. Byl na místě mrtvý. Na jeho pohřeb konaný ve Strašnicích přišlo pár lidí. Ale i těch pár mu vzdalo hold bílými tričky na objednávku s nápisem „Kokot v zemi“.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář