Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dilema

7. 8. 2010

Ani jsem si nevšiml, a byl už pozdní večer. Nejspíš jsem usnul. Asi tak jedině. Vím, že jsem totiž přišel jako vždy ve 2. odpoledne z práce, osprchoval jsem se, a pak jsem ulehl na kanape, které mi slouží jako prostředek k relaxu. Byl jsem hrozně unavený a tak jsem určitě ihned usnul. Nedivte se. Makal jsem jako šroub. Nohy mám bolavé. Na rukách samý mozol a svalstvo je najisto zmožené.

 

No a teď jsem se probudil. Natahuji se pro hodinky a dovídám se, že je přesně za 5 minut půl 12. Páni ! To jsem si teda schrupnul. Ona taková odpolední siesta, není nikdy na škodu. To se musí nechat. Teď se cítím odpočatý a čilý. Nic, vstávám a jdu do kuchyně. Vcházím do ní a přibližuji se k ledničce. Jsem u ní. Otevírám a … spatřuji, že jsem zapomněl nakoupit. A kurva ! V lednici je jenom tři dny prošlá šunka a čtvrtinka másla, která ještě pamatuje dobu husitskou.

 

Co teď ? Já mám hlad, do hajzlu ! V košíku na pečivo je okoralý chléb a pár rohlíků, které by se dali použít na strouhanku. To je teda prekérní situace. No budu muset vyrazit do Tesca. To jediné má totiž i v tuto pozdní hodinu otevřeno.

 

Oplachuji si tvář vlažnou vodou a směřuji k šatníku. Uvažuji nad volbou oblečení. Přehazuji „štendry“ a vybírám si „oděvinu“. Má mysl je jednoznačně pro volbu černých teplák s bílým páskem na boku. Dávám na ní a jde se na vršek. No to bude oříšek. Spousta triček a košil čeká na vyprání, tudíž že by jsem měl možnost nějakého velkého výběru, to se říct nedá. Mám tam jenom modrou mikinu s motivem muže na motorce a šedý rolák s pruhy. Teď si zvolit. Kdo z koho ? Mikina či rolák ?

 

Popravdě řečeno nevím. Je to těžká volba. To není jako, když jdete k volbám a hodíte lístek do boxu a pak čekáte, jestli se ta Vaše oblíbená strana dostane do parlamentu. Tohle je těžší. Mnohem těžší.

 

Škoda, že jsem starý mládenec. Kdybych měl po boku nějakou ženskou, tak ta by mi jistě poradila. Jenže já jsem teď sám. A ani se nedivím. Která by mě chtěla ? Která ženská by chtěla chlapa, který smrdí jako žumpa a chová se jako totální kokot. Myslím, že žádná.

 

Tyvole, to je dilema ! Mikina nebo rolák ? Rolák nebo mikina ? Co ? Oba tyto oděvy jsou fajn, ale který si mám vzít na cestu do Tesca ? Který ? Který z nich ?

 

Jsem v koncích. Padám na zem a brečím. Brečím jako malé děcko, které ztratilo dudlík z pusy. Co jsem to za člověka, co si nedokáže vybrat kus oděvu. Co ? Co ? Co ?

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář