Jdi na obsah Jdi na menu
 


1x02 - Pád

21. 1. 2015

Vysvětlivky:

lézní kurývka = část lodi, přes kterou je možný rychlejší přesun do řídící kabiny

 

Nalajnovaná křivice planetární soustavy se nám vzdalovala. Během pádu, který se nesl ve stylu „užijte si jej“ mi začala huba prapodivně gumovatět a plastelínovat. Ze spodního rtu se mi vytvořil mozaický krunýř, jenž naplno rozevřel mé aftové indispozice a ustálil se v kačeřím stylu. Síla bolesti byla enormní a nebýt našeho léčebného séra, ukrytém ve váčku u varlat, jenž se samospouští při každé podezřelé aktivitě, která je pro Roida smrtelně ohrožující, asi bych dojel s příčinou smrti vyvolanou tvrdým solárem.

Exoter křičel. Nedělal nic jiného, než jsme dělali my. Co taky zbývalo. V lodi byla díra jak vrata. A zvětšovala se. Vlastně to už nebyla loď. Byl to jen kus něčeho, co mohlo vzdáleně vypadat jako ztroskotané letadlo ze seriálu Lost, který byl před mnoha lety hodně oblíbený na planetě Zemi. Odpadali nám součástky, sedací formule, počítačové vedení. Byli jsme úplně v prdeli. V té nejsmradlavější a nejhnědejší prdeli, která může existovat. V takové, z které každý den vychází tolik hoven, že se z toho tlaku posere i řitní svěrač.

Kaldenovi se skrze díru v lodi převrátili oči na zadní stranu hlavy. Přední část byla stejná, akorát nos a rty zůstali samotné – nahoře byli jen prázdné důlky a pak jen čelo a hlavizna. Řval jako my. Běs mu umocnilo zachycení nohy k sektoru lézní kurývky, která byla na pokraji vyletění. Volal o pomoc. S Exoterem, jenž už byl evidentně zdráv jsme se k němu nejistým balancem dostali. Odhalená sféra fučila a ničila, co to šlo. Kurývka to už dlouho nevydržela. Sletělo její pojítko a zachytilo se na části lodi, za kterou už byla černočerná tma. A samozřejmě smrt. Kalden se nám odsunul a odjel k této části. Řval. Řval tak, že se mu z huby stalo to, co mně. Neviděl jsem jeho oči z důvodu, který jsem popisoval, ale určitě v nich byl smrtelný děs.

Přijeli jsme na kolenou k němu a drželi ho. Pevně jsme Kaldena drželi. Společně jsme se na sebe všichni dívali. V hlavách nám šrotovalo, že smrt je blízko. Byli jsme v půlkách od Magnuska.

 

Umřeme ?

 

Konec 2.části

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář